Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Δημοσκοπήσεις

17 Αυγούστου 2009
Εμβόλιο για την Γρίπη
Η Γρίπη των Χοίρων, ήταν το τρίτο θέμα για το οποίο ζήτησε απαντήσεις η τελευταία μας δημοσκόπηση. Στο ερώτημα, αν θα κάνατε το εμβόλιο για την γρίπη των χοίρων, οι επισκέπτες μας φάνηκαν προβληματισμένοι και αρνητικοί στο εμβόλιο, καθώς και αποφασισμένοι να το κάνουν μόνο σε περίπτωση που τους συμβουλέψει γι΄ αυτο ο γιατρός. Συγκεκριμένα το 50% των επισκεπτών μας που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση, απάντησαν ότι θα το κάνουν μόνο με εντολή του γιατρού ενώ το υπόλοιπο 50% απάντησε ότι δεν θα το κάνει γιατί φοβάται τις παρενέργειες.

23 Ιουλίου 2009
Οικονομική κρίση
Τι άλλο από την οικονομική κρίση, το θέμα που συζητείται παντού, έψαξε η δεύτερη δημοσκόπηση του μπλοκ ζητώντας απαντήσεις στο ερώτημα " Νομίζεται ότι βρισκόμαστε στην αρχή, στη μέση ή στο τέλος της οικονομικής κρίσης" με πιθανές απαντήσεις: "Στην αρχή", "Τα δύσκολα έχουν περάσει", "Το 2010 θα είναι μια καλύτερη χρονιά" και "Ακόμα δεν είδαμε τίποτα".
Από τις απαντήσεις φαίνεται γενικότερα μια αισιοδοξία αφού μόλις το 16% πιστεύει ότι βρισκόμαστε στην αρχή, το 33%, ότι έρχονται χειρότερες μέρες, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό το 83% πιστεύει και ελπίζε ότι το 2010 θα είναι καλύτερη η κατάσταση. Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες είχαν δικαίωμα παραπάνω από μία ψήφο, ενώ η δημοσκόπηση διενεργήθηκε απο τις 18-23 Ιουλίου 2009.


5 Ιουλίου 2009
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μεσαράς
Η πρώτη δημοσκόπηση στο μπλοκ, είχε σαν ερώτημα, "Πιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Μεσαρά", ενώ οι πιθανές απαντήσεις, είχαν να κάνουν με το οδικό δίκτυο, την εγκληματικότητα, τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας και τα απορρίμματα.
Οι αναγνώστες μας σε ποσοστό 75%, θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή είναι η εγκληματικότητα. Ένα ποσοστό 62% θεωρεί ότι το οδικό δίκτυο είναι αυτό που "ταλαιπωρεί" περισσότερο τους μεσαρίτες, οι μισοί από τους συμμετέχοντες, ψήφισαν ότι οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας, προβληματίζουν ιδιαίτερα, ενώ ως μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρούνται τα απορρίμματα σε ποσοστό 25%.
Να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες είχαν δικαίωμα, παραπάνω απο μία ψήφο, ενώ η Δημοσκόπηση διενεργήθηκε απο τις 1- 5 Ιουλίου 2009