Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Μια βόλτα στον κόσμο

ΙΤΑΛΙΑ
Θέλετε να πείσετε κάποιον για κάτι; Τότε απλώς μιλήστε του στο …δεξί του αφτί! Αυτό είναι το συμπέρασμα των ειδικών του Πανεπιστημίου του Κιέτι στην Ιταλία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όταν ακούμε από το δεξί αφτί έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαζόμαστε καλύτερα τις πληροφορίες που δεχόμαστε.Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό συμβαίνει γιατί οι λέξεις που ακούμε από το δεξί αφτί περνούν για επεξεργασία στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, το οποίο σχετίζεται με τη λογική και την αποκωδικοποίηση των λεκτικών δεδομένων.Στη μελέτη βοήθησαν συνολικά 176 άτομα που βρίσκονταν σε τρία διαφορετικά νυχτερινά κλαμπ στο Κιέτι. Οι ειδικοί τους πλησίασαν και ζήτησαν ένα τσιγάρο, μιλώντας σε κάποιους στο δεξί και σε κάποιους στο αριστερό αφτί.Όπως δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό «Νaturwissenschaften»,οι άνθρωποι που έτειναν να ικανοποιούν συχνότερα την επιθυμία των ερευνητών ήταν εκείνοι στους οποίους είχαν μιλήσει από το δεξί αφτί.
6/08/09

ΣΟΥΗΔΙΑ
Οι επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου στις γυναίκες κατά 42%, σύμφωνα με νέα σουηδική μελέτη.Η διαπίστωση ανήκει στους ειδικούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σαλγκρένσκα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, οι οποίοι παρακολούθησαν συνολικά 4.047 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες για ένα διάστημα 11 ετών.Στην πορεία της έρευνας, οι 2.010 από τους συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε βαριατρική επέμβαση, ενώ οι υπόλοιποι είτε ακολούθησαν άλλες μορφές θεραπείας είτε καμία θεραπεία.Ως γνωστόν, η παχυσαρκία αυξάνει θεαματικά τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως π.χ. υπέρτασης, καρδιαγγειακών προβλημάτων και καρκίνου. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, ευθύνεται για το 20% των θανάτων από καρκίνο στις γυναίκες και για το 14% στους άνδρες.Όπως γράφει η επιθεώρηση «Lancet Oncology», οι σουηδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι επεμβάσεις κατά της παχυσαρκίας έδειξαν να συνδέονται με περιορισμό του κινδύνου για καρκίνο της τάξεως του 42%, μόνο όμως για τις γυναίκες.Αυτό όπως εξηγούν, πιθανότατα να συμβαίνει γιατί οι βαριατρικές επεμβάσεις επηρεάζουν τα επίπεδα των γυναικείων ορμονών.
6/08/09



ΕΥΡΩΠΗ
Οι προϋποθέσεις και οι όροι για τη βιολογική παραγωγή ψαριών, μαλακίων και φυκιών από μονάδες υδατοκαλλιέργειες καθορίστηκαν με κοινοτικό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Με τον εν λόγω κανονισμό καθορίζονται ποιες μονάδες υδατοκαλλιέργειας μπορούν να προβούν στο βιολογικό τρόπο εκτροφής, τι απαιτείται για τη λειτουργία τους, ποιος πρέπει να είναι ο εξοπλισμός τους και ποιες πρακτικές πρέπει να τηρούν στην παραγωγή τους.
6/08/09


ΕΥΡΩΠΗ
Το σχεδίασαν οι Janne Leppanen, Tuulia Miettinen, Roope Kolu, Tiemen Stelwagen και Jaap Van Der Voort. Ονομάζεται Amphibious Hybrid και εκτός της μηδενικής εκπομπής καυσαερίων, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινείται στο έδαφος, στο χιόνι αλλά και στο νερό. Ο σχεδιασμός του, του επιτρέπει να αντιλαμβάνεται την υφή του εδάφους πάνω στο οποίο κινείται και να αλλάζει τις ρόδες του αυτόματα έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές συνθήκες. Όταν το όχημα μπει σε νερό, οι ρόδες μετατρέπονται σε προπέλες. Οσο και αν δεν το πιστεύετε το μοντέλο αυτό μπαίνειστην παραγωγή αν και αρχικά η τιμή του προβλέπεται να είναι εξαιρετικά υψηλή.
5/08/09
ΙΣΠΑΝΙΑ
Φωτιά έπιασε ο κινητήρας του αεροσκάφους Αίρμπας Α320 της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Vueling, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Αλικάντε, κατά τη διάρκεια της απογείωσής του από το αεροδρόμιο του Ορλί, με αποτέλεσμα 8 επιβάτες να τραυματισθούν ελαφρά κατά τη διάρκεια της εκκένωσής του, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε τάχιστα από τους πυροσβέστες και οι 169 επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από τις τσουλήθρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της απομάκρυνσης «οκτώ άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά», τόνισε η ίδια πηγή.«Κατά την έναρξη λειτουργίας του κινητήρα 2, ένας υπάλληλος από την πίστα του αεροδρομίου διαπίστωσε πως διέρρεε κηροζίνη, η οποία αναφλεγόταν κάτω από τον κινητήρα. Ο κυβερνήτης εφήρμοσε το πρωτόκολλο, σταμάτησε τους κινητήρες και απομάκρυνε τους επιβάτες», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Χοσέ Λουΐς Κασάδο, διευθυντής του γραφείου στο Παρίσι της εταιρείας Iberia, της οποίας θυγατρική είναι η Vueling.Επιβάτης του αεροσκάφους, τόνισε πως μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει από τους κινητήρες την ώρα που το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να απογειωθεί.
5/08/09


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ο ειδικός στα ντοκιμαντέρ Γκιόκσελ Γκιουλένσοϊ, δύο δύτες και τέσσερεις ειδικοί σπηλαιολόγοι, επιδιώκοντας να φτάσουν στους μύθους που λέγονται και στα μυστικά των 1.700 ετών κάτω από την Αγία Σοφία, έφτασαν σε σημεία, στα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει κανείς, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.Το πιο εντυπωσιακό εύρημα αυτής της αναγνωριστικής περιοδείας στις σήραγγες των 283 μέτρων, ήταν τα οστά, που εικάζεται ότι ανήκουν σε αγιοποιηθέντα παίδα, που ετάφη εκεί πριν τον 13ο αιώνα, καθώς και στον Πατριάρχη Αθανάσιο, που ετάφη στο ίδιο σημείο 200 χρόνια αργότερα.Οι δύτες και οι ειδικοί διερεύνησαν τη σύνδεση των στερνών κάτω από την Αγία Σοφία με το Υδραγωγείο και τα Ανάκτορα του Τόπκαπι. Επίσης, προσπάθησαν να βρουν και τις μυστικές σήραγγες, που φτάνουν από τα Ανάκτορα Τεκφούρ στα Νησιά.Το ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα του οποίου άρχισαν το 1998, μπόρεσε μόλις και μετά βίας να ολοκληρωθεί λόγω του προϋπολογισμού, των απαιτούμενων επίσημων αδειών και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μουσείο της Αγίας Σοφίας.Το 50λεπτο ντοκιμαντέρ «Στα βάθη της Αγίας Σοφίας» θα αρχίσει να συμμετέχει στους διεθνείς διαγωνισμούς από το φθινόπωρο.
Πηγή: «Απογευματινή», Κωνσταντινούπολης
6/08/09


ΕΥΡΩΠΗ
Ο Kieron Williamson είναι μόλις 6 ετών. Τα έργα του στη ζωγραφική όμως μπορούν να συγκριθούν μόνο με έργα φτασμένων και έμπειρων καλλιτεχνών. Το ταλέντο αυτού του παιδιού έχει αφήσει άφωνους πολλούς και βλέπουν έναν μεγάλο καλλιτέχνη να γεννιέται.
2 Αυγούστου 2009







ΚΟΣΜΟΣ
Η Jennifer ειναι μια πολύ σπάνια περίπτωση, μια ξεχωριστή αγελάδα που γεννήθηκε με μια ανωμαλία. Η Jennifer έχει δυο κεφάλια αλλά ένα μόλις εκέφαλο. Γεννήθηκε πριν περίπου μια βδομάδα αλλά δυστυχώς έχει προβλήματα. Για παράδειγμα δε μπορεί να σταθεί όρθια.
2 Αυγούστου 2009


ΙΝΔΙΑ
Ειναι μια τελετή που είχαμε δει και στο παρελθόν. Απ΄ότι φαίνεται συνεχίζουν να την κάνουν. Ειναι στην πόλη sholapur της Ινδίας οπου ρίχνουν απο ένα τζαμί ύψους 15 μέτρων ένα παιδί. Το παιδί το πιάνουν οι πιστοί απο κάτω με σεντόνια και λέγεται οτι αν κάνει αυτό το πράγμα θα έχει στο μέλλον υγεία και ευτυχία.


ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πανικός έπιασε τους επιβάτες της πτήσης των Αιγυπτιακών αερογραμμών. Ξαφνικά είδαν κάτω απο τα καθίσματα, ανάμεσα στα πόδια τους να περνά ένας κροκόδειλος. Ο κροκόδειλος με κάποιο...τρόπο το έσκασε απο το κλουβί που τον ειχε βάλει ο ιδιοκτήτης και κατάφερε να βρεθεί στην καμπίνα των επιβατών,. Ηταν μικρός, μόλις 30 εκατοστά πλάτος και ευτυχώς δεν δάγκωσε κανέναν.
2 Αυγούστου 2009

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
Oι επιστήμονες ανακάλυψαν νέο είδος ωδικού πτηνούΈνα νέο είδος ωδικού πτηνού ανακαλύφθηκε από ομάδα επιστημόνων του πανεπιστήμιου της Μελβούρνης και της Wildlife Conservation Society στην κεντρική περιοχή του Λάος στην νοτιοανατολική Ασία. Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα άγνωστο έως σήμερα είδος ωδικού πτηνού της οικογενίας "Bulbul" στο μέγεθος της τσίχλας ,με πρασινωπό...της ελιάς χρώμα πτερώματος και γυμνό σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή του κεφαλιού του ,το νέο είδος θα μπορούσε να είναι ένας άγνωστος κρίκος στην αλυσίδα της εξέλιξης, το γυμνό κεφάλι είναι το γνώρισμα των "πτωματοφάγων" πουλιών αφού τα βοηθάει να διατηρούνται καθαρά σε ένα σημείο του σώματος τους που δεν θα ήταν εύκολο να καθαριστεί εάν ήταν καλυμμένο με φτερά ,και όχι στα ωδικά πτηνά. Δεδομένου ότι μόνο μικρός αριθμός από το νέο είδος έχει εντοπιστεί η επιστημονική ομάδα είναι επιφυλακτική ως προς το μέγεθος και τηνποικιλία του πληθυσμού του.
πηγη troktiko
2 Aυγούστου 2009



ΚΙΝΑ
Περισσότερα από 2.600 άτομα ασθένησαν από γαστρεντερικά προβλήματα και υψηλό πυρετό, ύστερα από μόλυνση του πόσιμου νερού της πόλης τους, στην κινεζική Μογγολία, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.Το πόσιμο νερό στην πόλη Τσιφένγκ μολύνθηκε όταν, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας, ανέβηκε τόσο η στάθμη των υδάτων ώστε το νερό μιας γειτονικής λίμνης εισήλθε στο υδροδοτικό δίκτυο που τροφοδοτεί περίπου 58.000 κατοίκους.
31 Ιουλίου
ΕΥΡΩΠΗ
Μιαβδομάδα πριν την έναρξη της νέας αμπελουργικής περιόδου 2009-10, αλλά και της εφαρμογής της καινούργιας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) στον τομέα του κρασιού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην έκδοση δύο κοινοτικών κανονισμών αναφορικά με τις αποδεκτές οινολογικές πρακτικές και τη χρήση των προστατευόμενων ονομασιών προέλευσης (ΠΟΠ), των προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΓΕ) και της σήμανσης των ευρωπαϊκών κρασιών.
28 Ιουλίου 2009


ΣΟΥΗΔΙΑ
Δυο Ferry Boars συγκρούστηκαν χθες σε λιμάνι κοντά στη Στοκχόλμη. Ευτυχώς δε σκοτώθηκε κανείς αλλά κάποιοι...απο τους περίπου 15 τραυματίες έχουν χτυπήσει αρκετά σοβαρά.
14 Ιουλίου 20009



ΚΟΣΜΟΣ
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οριστικοποίησε τον κώδικα των Windows 7 και θα είναι έτοιμη για το ντεμπούτο του λειτουργικού συστήματος στις 22 Οκτωβρίου.«Αυτό είναι το τελευταίο μας τεχνικό ορόσημο σε ένα ταξίδι τριών ετών» από τον Ιανουάριο του 2007, όταν κυκλοφόρησαν τα Vista, δήλωσε στο CNet ο Μάικ Ανγκουίλο, γενικός μάνατζερ σχεδιασμού στο τμήμα Windows της εταιρείας.H έκδοση των Windows 7 που έλαβε την Τετάρτη το πράσινο φως για διάθεση στους κατασκευαστές υπολογιστών είναι ίδια με αυτή που είχε διαρρεύσει πριν από αρκετές ημέρες στο Διαδίκτυο.Είναι σχεδόν ίδια με την τελευταία δοκιμαστική έκδοση (Release Candidate) που είχε διατεθεί σε προγραμματιστές και άλλους επαγγελματίες για δοκιμαστική χρήση.Τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν σε έξι εκδόσεις (Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate), από τις οποίες μόνο οι δύο (Home Premium, Professional) θα κυκλοφορήσουν στα ράφια των καταστημάτων. Οι άλλες τέσσερις προορίζονται για χρήση σε εταιρείες ή για αναπτυσσόμενες αγορές με υπολογιστές χαμηλών επιδόσεων.Μέχρι στιγμής η Microsoft έχει καταφέρει να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος και έχει πάρει καλές κριτικές για τις δοκιμαστικές εκδόσεις.Είναι μια ευχάριστη αλλαγή μετά τα Windows Vista, που κατηγορήθηκαν για τις υπερβολικές απαιτήσεις τους και τα προβλήματα συμβατότητας με προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού.Τα Windows 7 προσφέρουν μεταξύ άλλων χαμηλότερες απαιτήσεις συστήματος, μικρότερους χρόνους εκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας, ανανεωμένη γραμμή εργασίας, νέο σύστημα δικτύωσης και υποστήριξη για οθόνες αφής.
24 Ιουλίου 2009


ΚΙΝΑ
Τα τελευταία 25 χρόνια ο Li Wenhya και η Yan Hongxia είχαν υπο την προστασία τους τα μελίσσια στην πόλη Ningan. Ειναι μελισσοκόμοι. Οταν λοιπόν έγινε η πρόταση γάμου και αποφάσισαν να...παντρευτούν δεν το σκέφτηκαν και πολύ. Τι καλύτερο για γαμπριάτικο κουστούμι και νυφικό απο τις μέλισσες τους;
24 Ιουλίου 2009


ΒΟΛΙΒΙΑ
Με τραγικό τρόπο σκοτώθηκε ένας 42 χρονος αγρότης απο τη Βολιβία. Ο Santiago Oertiz είχε πιει και ξάπλωσε κάτω απο ένα δέντρο για να...κοιμηθεί. Το δέντρο αυτό όμως ήταν γεμάτο απο μυρμήγκια τα οποία πήγαν πάνω στον 42χρονο. Απο τα τσιμπήματα τους ο άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τον βρήκαν νεκρό.
23 Ιουλίου 2009
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καταιγίδες και κατολισθήσεις έπληξαν την νοτιοδυτική Ιαπωνία με αποτέλεσμα 5 άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο ενώ κάποιοι άλλοι να αγνοούνται. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση γιατί πιθανός να υπάρχουν και άλλες κατολισθήσεις.
22 Ιουλίου 2009


ΚΥΠΡΟΣ
35 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της εισβολής στην Κύπρο από τον Τουρκικό Αττίλα το 1974 ,και οι κάτοικοι της Πάφου αντίκρισαν τις πρώτες πρωινές ώρες τρεις Τουρκικές σημαίες να έχουν τοποθετηθεί σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης...Τα σημεία που επιλέχτηκαν για να τοποθετηθούν οι σημαίες ενισχύουν τις υποψίες για Τουρκικό δάκτυλο, κατά τις πληροφορίες του Κυπριακού ραδιοφώνου της Πάφου που μετέδωσε την είδηση οι δύο σημαίες τοποθετήθηκαν σε υπέργεια γέφυρα των Κονιών ενώ η άλλη στο σημείο πτώσης του ελικοπτέρου της Κυπριακής εθνοφρουράς το 2006 .Οι σημαίες μόλις έγινε αντιληπτές αφαιρέθηκαν ,ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για την σύλληψη των δραστών.
21 Ιουλίου 2009
ΚΟΣΜΟΣ
Ο πληθυσμός της Γης γερνάει με τον πιο γρήγορο ρυθμό που έχει καταγραφεί στην ιστορία και σε λίγα χρόνια, για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, οι ηλικιωμένοι θα ξεπεράσουν σε αριθμό τα παιδιά, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.Το «κλαμπ των 100άρηδων» θα γίνει πολυπληθέστερο από κάθε άλλη φορά και μεταξύ των χωρών που θα έχουν μεγάλα ποσοστά αιωνόβιων, εκτιμάται ότι θα είναι και η Ελλάδα.Οι άνθρωποι άνω των 65 ετών (η λεγόμενη «τρίτη ηλικία») έφθασαν τα 506 εκατ. το 2008 και προβλέπεται ότι θα έχουν διπλασιαστεί μέχρι το 2040, φθάνοντας το 1,3 δισεκατομμύριο, δηλαδή περίπου το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Γήρανσης και του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Ο αριθμός αυτός το 2017 αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των παιδιών κάτω των πέντε ετών για πρώτη φορά.Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι άνω των 80 ετών αποτελούν το ταχύτερα αυξανόμενο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού σε πολλές χώρες, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό το τμήμα του πιο ηλικιωμένου πληθυσμού αναμένεται να αυξηθεί κατά 233% μεταξύ 2008 - 2040. Κάθε μήνα 870.000 άνθρωποι της Γης γίνονται 65 ετών. Σε δέκα χρόνια από σήμερα, ο αριθμός αυτός θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και 1,9 εκατ. άνθρωποι θα γιορτάζουν κάθε μήνα τα 65ά γενέθλιά τους.Κάποτε οι άνθρωποι που περνούσαν τα 100 χρόνια, αποτελούσαν μια σπάνια εξαίρεση. Το 1950 ήσαν μόλις λίγες χιλιάδες και σήμερα υπολογίζονται στις 340.000 διεθνώς (οι περισσότεροι ζουν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία). Όμως μέχρι τα μέσα του αιώνα, το «κλαμπ των αιωνόβιων» θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 6 εκατ. άτομα. Ο αριθμός τους αυξάνεται με ρυθμό 20 φορές μεγαλύτερο από το μέσο ρυθμό αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, ταχύτερο από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα. Το 2050 η Ιαπωνία αναμένεται να έχει 627.000 άτομα άνω των 100 ετών, περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, μια εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε άνθηση της βιομηχανίας ρομπότ που θα παρέχουν υπηρεσίες σε ηλικιωμένους. Σύμφωνα με την έκθεση, επίσης, χώρες του Μεσογειακού Νότου, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, με τη βοήθεια και του ήπιου κλίματος, θα έχουν αυξημένους αριθμούς αιωνόβιων, ιδίως γυναικών.Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η γήρανση του παγκόσμιου πληθυσμού, που κάνει ακόμα πιο δυσμενή την αναλογία εργαζομένων-συνταξιούχων, θα επιβαρύνει περαιτέρω τα ήδη βεβαρημένα συστήματα παροχής υγείας και σύνταξης, οδηγώντας σε νέες αυξημένες δημόσιες δαπάνες, μεγάλα ελλείμματα των κρατικών προϋπολογισμών και δημόσια χρέη. Το πρόβλημα ουσιαστικά επηρεάζει κάθε μια χώρα του πλανήτη, καθώς -παρά τις επιμέρους διαφορές των χωρών- αποτελεί διεθνή τάση. Όσο βελτιώνεται συνεχώς το επίπεδο της υγείας και διατροφής στον κόσμο και ανάλογα μειώνεται η θνησιμότητα, με ανάλογη αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τόσο θα εντείνεται η γήρανση του πληθυσμού. Γενετικοί λόγοι και αλλαγές στον τρόπο ζωής παίζουν επίσης το δικό τους ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.
πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
21 Ιουλίου 2009


ΚΙΝΑ
Οι Κινέζοι που εγκατέλειψαν πανικόβλητοι την πόλη τους Qi άρχισαν σιγά σιγά να επιστρέφουν. Πριν λίγες μέρες έγιναν κάποιες εργασίες σε ένα εργοστάσιο αποστείρωσης πιπεριού και κάποιοι διέδιδαν ότι...υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας. Από στόμα σε στόμα η φήμη αυτή κυκλοφόρησε σε όλη την πόλη και άδειασε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αφού οι αρχές εξήγησαν τι συμβαίνει και πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος οι κάτοικοι έχουν αρχίσει από χθες να επιστρέφουν στην Qi.
21 Ιουλίου 2009







ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Παλαιστίνιοι στην πόλη Nablus έφτιαξαν ένα γιγαντιαίο kunafa (σαν το δικό μας κανταΐφι). Το τεράστιο αυτό γλυκό ζύγιζε ...1800 κιλά και είχε μήκος περίπου 75 μέτρων. Ακόμα το τρώνε μάλλον.
21 Ιουλίου 2009







ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ένα 10χρονο κορίτσι από τη Γερμανία, που το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου της δεν αναπτύχθηκε μέσα στη μήτρα, έχει από το ένα της μάτι το οπτικό πεδίο που ο μέσος άνθρωπος έχει βλέποντας και από τα δύο μάτια. Η περίπτωση του κοριτσιού αυτού είναι μοναδική στον κόσμο:... Συνήθως, όταν αφαιρείται από ασθενείς μέρος του εγκεφάλου, γιά τη θεραπεία σοβαρής επιληψίας γιά παράδειγμα, μέρος του οπτικού πεδίου χάνεται και στα δύο μάτια. Εξετάσεις που έγιναν στη μικρή Γερμανίδα απέδειξαν ότι απολήξεις νεύρων που έπρεπε να βρίσκονται στοδεξί μέρος του εγκεφάλου της, κατάφεραν και πέρασαν στο αριστερό. Το κοριτσάκι ζει μιά φυσιολογική ζωή, και το μόνο που καμιά φορά νιώθει είναι μιά ελαφριά αδυναμία στην αριστερή της πλευρά.
21 Ιουλίου 2009

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σάλο προκάλεσε η είδηση ότι 13αχρονο κορίτσι, κάνοντας μπάνιο σε ξενοδοχείο της Αιγύπτου, έμεινε έγκυος απο σπέρμα που επέπλεε στην πισίνα. Η Magdalena Kwiatkowska μητέρα της 13χρονης απο την Πολωνία μήνυσε το ξενοδοχείο και απέκλεισε το γεγονός να είχε σεξουαλικές επαφές η κόρη της.Η αστυνομία αναζητεί τον ιδιοκτήτη του αδέσποτου σπέρματος.
18 Ιουλίου 2009
ΚΟΣΜΟΣ
Η Lyssa Rosenberg όταν ο Willow ήταν μόλις κουταβάκι κατάλαβε ότι δεν ήταν ένα συνηθισμένο σκυλί. Ηταν ένα έξυπνο σκυλί διαφορετικό από τα άλλα. Τα έπαιρνε όλα γρήγορα, ο,τι του μάθαινε ήταν τόσο εύκολο για αυτόν. Η Lyssa λοιπόν προχώρησε στα δύσκολα, στα ακατόρθωτα μάλλον. Το σκυλί πλέον...διαβάζει! Δηλαδή έμαθε να κάνει συγκεκριμένα πράγματα όταν βλέπει συγκεκριμένες λέξεις. Π.χ. αν διαβάσει «wave» τότε χαιρετά με το μπροστά του πόδι κλπ. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δεν το κάνει μόνο με το γραφικό χαρακτήρα της εκπαιδεύτριάς του. Οποιοσδήποτε και να του το γράψει θα καταλάβει τι λέει.
18 Ιουλίου 2009


ΤΟΥΡΚΙΑ
Oι ισχυρές καλοκαιρινές βροχοπτώσεις κυρίως στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας έγιναν αιτία να χάσουν την ζωή τους μέχρις στιγμής 6 άνθρωποι ,να τραυματιστούν 11 και ένας να αγνοείται.
17 Ιουλίου 2009


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πουθενά στον κόσμο δεν θα χαρείτε όλα τα αστέρια του ουρανού, με γυμνό οφθαλμό, όπως θα τα χαρείτε στο "κόκκινο κέντρο" της αυστραλιανής ερήμου, με φόντο το μεγάλο βράχο του Ουλουρού. Ούτε που μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπήρχαν και φώτιζαν την ουράνια σκέπη τόσο πολλά αστέρια, που πρόσδιδαν μια ξέχωρη μαγεία στην έτσι κι αλλιώς μοναδική νύχτα! Την σιωπή της γαλήνιας νύχτας έσπαζε πότε-πότε το ουρλιαχτό ενός αγριόσκυλου, γνωστού ως ντίγκο. Εκείνη η νύχτα ήταν το αποκορύφωμα μιας μοναδικής μυσταγωγικής εμπειρίας που μας είχε εισαγάγει σε κάποια στοιχεία των Αυστραλών ιθαγενών. Και καταλληλότερο μέρος γι' αυτή την "μυσταγωγία" δεν υπάρχει από το Ουλουρού, τον εντυπωσιακό βράχο που βρίσκεται στο κέντρο της αυστραλιανής ερήμου και αλλάζει χρώματα, ανάλογα με την θέση του ήλιου (ή του φεγγαριού).
17 Ιουλίου 2009


ΙΣΡΑΗΛ
Πολύ σημαντική χαρακτηρίζουν οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι την ανακάλυψη ψηφιδωτού δαπέδου 1700 ετών το οποίο καλύπτει μια έκταση 180 τετραγωνικών μέτρων και ήρθε στο φως μετά από ανασκαφές στην πόλη Λόντ του Ισραήλ οι οποίες διήρκεσαν 13 χρόνια...Το πανέμορφο ψηφιδωτό στο οποίο απεικονίζονται διάφορα ζώα ανήκει στην ύστερη ρωμαϊκή εποχή και εικάζεται ότι στόλιζε δάπεδο κατοικίας.Η εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν και στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ προγραμματίζεται μέρος μετά από το πέρας των εργασιών να εκτεθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.
15 Ιουλίου 2009
ΠΗΓΗ ΤΡΩΚΤΙΚΟ



ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
Την πρώτη του επίσκεψη με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ πραγματοποίησε προχθές στην Υποσαχάρια Αφρική ο Μπαράκ Ομπάμα.Ο Αμερικανός πρόεδρος βρέθηκε στη Γκάνα, απ' όπου τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για περισσότερη ευημερία, ενώ είπε ότι η χώρα θα μπορούσε να είναι ένα πρότυπο επιτυχίας για τις άλλες αφρικανικές χώρες, όπως άλλωστε και η οικονομική της πολιτική για την οποία μίλησε με καλά λόγια κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Τζον Ατα Μιλς.«Η Αφρική δεν είναι στο περιθώριο των διεθνών υποθέσεων», διαβεβαίωσε, λέγοντας πως «ό,τι συμβαίνει εδώ έχει αντίκτυπο παντού».«Επιθυμούσαμε να επισκεφθούμε μια αφρικανική χώρα μετά τη Σύνοδο της G8 και την επίσκεψή μου στη Μόσχα, για να τονίσουμε πως η Αφρική δεν είναι διαχωρισμένη από τις διεθνείς υποθέσεις» ανέφερε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Γκάνας.Η δημοκρατική πορεία της αφρικανικής χώρας, σε μια ήπειρο που πλήττεται από συγκρούσεις, πραξικοπήματα και μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις, κρίθηκε ως το κατάλληλο μέρος για να εκφράσει την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων στην Αφρική.Στο πλαίσιο της 24ωρης επίσκεψής του, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε και στο κοινοβούλιο της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι το «κλειδί» για την ανάπτυξη είναι η «καλή διακυβέρνηση».«Το μέλλον της Αφρικής ανήκει στους Αφρικανούς» είπε και καταδίκασε την αποικιοκρατία, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η Δύση δεν είναι υπεύθυνη για την καταστροφή της Ζιμπάμπουε ή για τους πολέμους στους οποίους στρατολογούνται παιδιά.
14 Ιουλίου 2009


ΕΛΒΕΤΙΑ
Κατασκευή ηλιακού αεροπλάνουΟι πτήσεις των αεροσκαφών δεν είναι μόνο δαπανηρές, αλλά και ενεργοβόρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια φιλική προς το περιβάλλον λύση θα ήταν η κατασκευή αεροπλάνων, που κινούνται με ηλιακή ενέργεια. Όπως δε, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), δύο Ελβετοί επιστήμονες κάνουν την ιδέα πραγματικότητα.Πρόκειται για το Μπερνάρ Πικάρ, ο οποίος το 2003 μαζί με το μηχανικό Αντρέ Μπόρσμπεργκ, έβαλαν μπροστά ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο: να κατασκευάσουν το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο, το οποίο θα μπορούσε να πετάει, μέρα νύχτα, χωρίς κηροζίνη και μόνο με ηλιακή ενέργεια.Οι δυο επιστήμονες, που θεωρούν το εγχείρημά τους ως τη μεγαλύτερη περιπέτεια του 21ου αιώνα, είχαν την υποστήριξη μιας ομάδας 70 ανθρώπων.Είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο και ελαφρύ αεροσκάφος. Ένα αεροπλάνο με μια πολύ στενή άτρακτο και τεράστια φτερά. «Είναι τεράστιο. Κι όταν κάποιος γνωρίζει πως ζυγίζει μόλις 1.500 κιλά, αντιλαμβάνεται πως είναι πράγματι εντυπωσιακή η αναλογία μεταξύ μεγέθους και βάρους», είπε ο Χάνες Ρος, ο οποίος επί 35 χρόνια εργαζόταν στην Ευρωπαϊκή Αεροδιαστημική Υπηρεσία και τώρα είναι σύμβουλος των δυο Ελβετών πρωτοπόρων.
14 Ιουλίου 2009


ΑΜΕΡΙΚΗ
Με τις ευχές των απογόνων της να τα... χιλιάσει, η Κρητικιά κ. Στέλλα Ορφανού γιόρτασε στο Pittsburgh της Αμερικής τα 106α γενέθλιά της.Η Ελληνίδα μετανάστρια από το Βενεράτο Ηρακλείου χαίρεται να γιορτάζει τα γενέθλιά της, γιατί -όπως λέει- είναι «χαρά και κέρδος στη ζωή». Επίσης, προτρέπει όλες τις ηλικιωμένες να χαίρονται τα γενέθλιά τους και να μην «κρύβουν» τα χρόνια τους.Κάθε χρόνο ανταποκρίνονται στο οικογενειακό προσκλητήριο για τον εορτασμό των γενεθλίων της κ. Στέλλας όλες οι γενιές, όπου με τούρτες, δώρα και πολλά φιλιά τής εύχονται τα καλύτερα.
14 Ιουλίου 2009
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ (Μ.Κοκολάκης)


ΕΥΡΩΠΗ
Αλλάζει ο πληθυσμιακός χάρτης των 27 κρατών μελών της ΕΕ. Η Βρετανία θα είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα το 2060, με 77 εκατομμύρια κατοίκους, η Γαλλία με 72 εκατομμύρια και η Γερμανία με 71 εκατομμύρια κατοίκους.Μηδενική θα είναι η αύξηση το 2015 στον πληθυσμό των Ευρωπαίων, ενώ μείωση του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, κατά περίπου 15 εκατομμύρια, θα σημειωθεί μεταξύ των ετών 2035 και 2060.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της ΕΕ, μετά από περίπου πενήντα χρόνια και συγκεκριμένα το 2060, ο συνολικός πληθυσμός στην ΕΕ θα μειωθεί αισθητά και ο πληθυσμιακός χάρτης των σημερινών 27 κρατών μελών της δε θα είναι πλέον ο ίδιος, Η Γερμανία δε θα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα, αλλά θα είναι η τρίτη κατά σειρά. Την πρώτη θέση θα κατέχει η Βρετανία, και τη δεύτερη η Γαλλία.
13 Ιουλίου 2009

ΙΑΠΩΝΙΑ
Το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας υιοθέτησε οριστικά σήμερα τροπολογία που επιτρέπει τις δωρεές οργάνων για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 15 ετών.
13 Ιουλίου 2009

KINA
3 άτομα που εργαζόντουσαν σε ορυχείο της πόλης Xinqiao της Κίνας βρέθηκαν σήμερα ζωντανοί καθώς οι διασώστες συνέχιζαν το έργο τους. Οι 3 εργάτες κατάφεραν να επιβιώσουν…γλύφοντας νερό που έσταζε στο ορυχείο.Η κατάστασή τους, αν και πολλοί ταλαιπωρημένοι, είναι σταθερή και δεν κινδυνεύουν. Τα συνεργεία θα συνεχίζουν την έρευνα αφού 12 άτομα ακόμα αγνοούνται
13 Ιουλίου 2009


ΝΟΤΙΟΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ

Παράταση ζωής υπόσχεται να προσφέρει η ραπαμυκίνη, μια ουσία που ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 στο έδαφος της Νήσου του Πάσχα στο Νότιο Ειρηνικό.Μέχρι πρότινος, η ραπαμυκίνη χρησιμοποιείτον κυρίως στις μεταμοσχεύσεις –για αποτροπή απόρριψης του μοσχεύματος– ενώ δοκιμάζεται και σε θεραπείες κατά του καρκίνου.Ωστόσο, μετά από πρόσφατες μελέτες σε μεσήλικα ποντίκια, παρατηρήθηκε ότι η...πολλά υποσχόμενη ουσία συμβάλλει στην παράταση της ζωής τους κατά 38%.Παρότι τα ευρήματα των ερευνητών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature, αναπτερώνουν τις ελπίδες για ανακάλυψη του φαρμάκου που θα παρατείνει τη ζωή του ανθρώπου, πολλοί επιστήμονες κρατούν «μικρό καλάθι».«Δουλεύω 35 χρόνια στην έρευνα για τη γήρανση και έχω ακούσει πολλές φορές να ανακαλύπτονται οι λεγόμενες “αντιγηραντικές παρεμβάσεις”, οι οποίες αποδεικνύονται αναποτελεσματικές», προειδοποιεί ο ερευνητής δρ Άρλαν Ρίτσαρτνσον από το Barshop Institute.«Παρότι δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα προλάβω το χάπι της παράτασης της ζωής, πιστεύω ότι με τη ραπαμυκίνη έχουμε πολλές πιθανότητες να το παρασκευάσουμε», συμπληρώνει.Πηγή: BBC 11 Ιουλίου 2009


ΑΥΣΤΡΙΑ
Μια διαφορετική ιστορία από αυτές που ακούμε τελευταία στις τηλεοράσεις έχει να πει η ερευνήτρια δημοσιογράφος από την Αυστρία Jane Burgermeister . Προειδοποιεί τον κόσμο ότι έρχεται το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν είναι άλλο από την γρίπη των χοίρων. Κατέθεσε μηνύσεις για εγκληματικές πράξεις τόσο εναντίων του παγκόσμιου οργανισμού υγείας όσο και κατά των...ηνωμένων εθνών αλλά και άλλων κυβερνητικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη θεωρία της την οποία στηρίζει σε κάποια ερωτήματα στα οποία απαιτεί απαντήσεις, ο ιός αυτός δεν είναι τίποτα άλλο παρα ένα εργαστηριακό κατασκεύασμα με σκοπό να βγάλουν αμύθητα ποσά εταιρείες και οργανισμοί. Αδιαφορώντας για τους χιλιάδες θανάτους που θα δούμε από τον Σεπτέμβριο και μετά. Η μήνυση είναι για βιοτρομοκρατία και πρόθεση για μαζική δολοφονία.
10 Ιουλίου 2009

ΒΕΛΓΙΟ
Ολος ο κόσμος ασχολήθηκε με την κοπέλα απο το Βέλγιο και με τα τατουάζ που έκανε στο πρόσωπο της. Στην αρχή έλεγε ότι ήθελε μόνο 3 αστεράκια και αυτός που της τα έκανε της έκανε 56. Μετά ομολόγησε ότι τόσα...ήθελε από την αρχή αλλά είπε ψέματα μετά γιατι δεν της άρεσε το αποτέλεσμα. Η φήμη ήταν πάρα πολύ πιεστική για την 18 χρονη Jinberket Vlaeminck και τελικά κατέληξε να καταρρεύσει και να οδηγηθεί σε ψυχιατρική κλινική όπου και νοσηλεύεται.
10 Ιουλίου 2009


ΛΟΝΔΙΝΟ
Το Λονδίνο αλλάζει χορηγό για τους Ολυμπιακούς αφού ο προηγούμενος χρεωκόπησε. διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου μετά τη χρεοκοπία του χορηγού τεχνολογίας Nortel Networks αναγκάστηκαν να ψάξουν να...βρουν νέο χορηγό. Η εταιρεία που θα αναλάβει τις υποχρεώσεις της Nortel είναι πλέον η Cisco. 10 Ιουλίου 2009

ΣΟΜΑΛΙΑ
Η μεγαλύτερη μαζική δολοφονία από τότε που οι ισλαμιστές έφυγαν από την εξουσία πριν λίγα χρόνια σημειώθηκε στη Σομαλία. Ισλαμιστές αντάρτες αποκεφάλισαν 7 άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας αλλά και...του ότι εγκατέλειψαν τη θρησκεία τους. Τα 7 ακέφαλα κορμιά είδε κάτοικος της περιοχής μέσα σε ένα φορτηγό που συνοδευόταν από παραστρατιωτικές ομάδες. Όταν ρώτησε τους Σομαλούς τι συμβαίνει του είπαν ότι έκαναν πράγματα ενάντια στο νόμο του Ισλάμ. 10 Ιουλίου 2009

ΠΗΓΗ Τρωκτικό

ΑΓΓΛΙΑ
Σοκ έχει προκαλέσει στους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο All Saints’ Roman Catholic school του Mansfield στο Nottinghamshire. Ο 14χρονος Jack Waterhouse βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μετά από μια απίστευτη επίθεση του καθηγητή του. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των συμμαθητών του τα πράγματα έγιναν ως εξής. Μια μαθήτρια ...τσακώθηκε με τον 49χρονο δάσκαλο Peter Harvey. Τον έβρισε και αυτός νευρίασε πάρα πολύ. Μόλις χτύπησε το κουδούνι πήγε ο μικρός Jack και πήρε το μέρος της συμμαθήτριάς του βρίζοντας και αυτός τον δάσκαλο. Ο 49χρονος τότε πήρε ένα βαράκι και το πέταξε με μίσος πάνω στον μαθητή, πετυχαίνονται τον στο κούτελο. Ο μικρός έπεσε κάτω αναίσθητος και ο δάσκαλος συνέχισε. Πήρε άλλο ένα και όπως ήταν πεσμένος ο 14χρονος του το έριξε και αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ήταν δάσκαλος σε παιδιά, αυτός ο τρελάρας. Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες θα έχει νααντιμετωπίσει της κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας από πρόθεση
10 Ιουλίου 2009
ΠΗΓΗ Τρωκτικό

ΙΣΠΑΝΙΑ
Την κληρονομιά του αξίας 52.000 ευρώ μοίραζε στους ταξιδιώτες του αεροδρομίου της Μαγιόρκα στην Ισπανίας ένας Βρετανός, ο οποίος ήταν μεθυσμένος και συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία. Πρόκειται για τον 59χρονο Τζέιμς Μπ. Ν., ο οποίος είχε ξεκινήσει από το Μάντσεστερ της Βρετανίας.Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μεθυσμένος Βρετανός που παρουσίαζε εικόνα "πλήρους αποτυχίας", ανέδιδε μία δυσάρεστη οσμή και δεν είχε συνείδηση των πράξεων του, μετέφερε 50.000 ευρώ σε επιταγές και 2.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα. Η αστυνομία επικοινώνησε με το βρετανικό προξενείο στην Πάλμα της Μαγιόρκα και κατέληξε ότι τα χρήματα προέρχονταν από κληρονομιά.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
9 Ιουλίου 2009


ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Γερμανοί ερευνητές υποστήριξαν σήμερα ότι υπάρξει αυξημένος κίνδυνος οι χοίροι να κολλήσουν το νέο ιό της γρίπης Η1Ν1 που πλήττει τους ανθρώπους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες αλλαγές του στελέχους και του τρόπου εκδήλωσης της ασθένειας. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί λίγες ύποπτες περιπτώσεις χοίρων που κόλλησαν τον ιό από ανθρώπους.Η γερμανική έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο ιός είναι μεταδοτικός στα ζώα αυτά και μπορεί να διαδοθεί πολύ γρήγορα.Ο Τόμας Φάλενκαμπ και οι συνάδελφοί του από το Ινστιτούτο Φρίντριχ Λέφλερ, το εθνικό κέντρο ερευνών της υγείας των ζώων στη Γερμανία, μόλυναν σκόπιμα πέντε χοίρους με το νέο ιό.
Τέσσερις ημέρες αργότερα ο ιός είχε μεταδοθεί σε άλλα τρία γουρούνια που ζούσαν μαζί με τα πέντε πρώτα.Όλα τα ζώα παρουσίασαν κλινικά συμπτώματα της ασθένειας.
Το ευχάριστο πάντως ήταν ότι μολονότι ο ιός διαδόθηκε γρήγορα στους χοίρους, δεν πέρασε και στις πέντε κότες που στεγάζονταν στον ίδιο χώρο.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ
9 Ιουλίου 2009


ΙΡΑΚ
Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 35 τραυματίστηκαν σήμερα σε "διπλή" βομβιστική επίθεση σε μία αγορά σουνιτικής περιοχής της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην συνοικία της Αντχαμίγια, που βρίσκεται στα βόρεια της Βαγδάτης, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ 9 Ιουλίου 2009