Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Τα μεσαρίτικα


Στην ύπαιθρο της υπαίθρου, στην πιο νότια γωνιά της Ελλάδας και της Ευρώπης, βρίσκεται η μεγάλη πεδιάδα του κάμπου. Η Μεσαρά. Η περιοχή που γεννηθήκαμε, ανατραφήκαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, διεκδικεί εδώ και χρόνια, αυτά που δικαιούται. Υποδομές έργα και υπηρεσίες, που θα δώσουν την πολυπόθητη ώθηση προς την ανάπτυξη.
Αστυνόμευση και Ασφάλεια, Υγεία, Μεταφορές, Παιδεία, Απορρίμματα, Υδροφόρος Ορίζοντας και τόσα άλλα θέματα, για τα οποία ο καθένας από τους κατοίκους της μπορεί να καταθέσει την άποψή του στο Ιστολόγιο "Τα μεσαρίτικα".
Ένας χώρος που δημιουργήθηκε για τους μεσαρίτες, για όσους αισθάνονται μεσαρίτες, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.
Για να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί, να γράψει τους προβληματισμούς του, τις ιδέες του, τις προτάσεις του. Να σχολιάσει τα στραβά και τα παράξενα, να επισημάνει τις ελλείψεις και τις ανάγκες.
Όχι μόνο απλά για να εκφραστεί, αλλά και για να ενώσει τη φωνή του, με τις φωνές όλων εκείνων που καθημερινά προβληματίζονται κι αναρωτιούνται.... "Πότε και πως θα πάει επιτέλους μπροστά αυτός ο τόπος;"


Σοφία

2 σχόλια:

ΣΟΦΙΑ είπε...

Και να ήταν μόνο αυτά!!!
Ένα σωρό λακούβες που κάθε τόσο και λιγάκι μπαλώνονται για να υποχωρήσουν μετά απο λίγες μέρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν εδώ και καιρό αναρωτιέμαι, αν μετά από 7 μήνες οδήγησης στους δρόμους της Μεσαράς, το αυτοκίνητό μου χρειάζεται καινούρια κρεμαριέρα (εντάξει, ακόμα κι αν είναι ένα παλιό μοντέλο του 1994), πόσα χρήματα πληρώνει ο κόσμος για την επισκευή του αυτοκινήτου του; Δηλαδή αν κάνει κανείς έρευνα, υπολογίζοντας χρονολογία αυτοινήτου, οδικό δίκτυο που περνάει, άντε και βαθμό εμπειρίας χειρισμού και διάφορες άλλες μεταβλητές ή σταθερές που τώρα δε μου έρχονται στο νου, πόσα πληρώνει στο μηχανικό σε σχέση με ένα ευρωπαίο πολίτη, υποψιάζομαι πως το αποτέλεσμα θα ήταν: οι Κρητικοί βρίσκονται στην πρώτη θέση των χωρών της Ε.Ε. που πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα για την επισκευή των αυτοκινήτων τους! Ή ακόμα το πιο απλό, πόσο γρηγορότερα αλλάζουν λάστιχα σε σχέση με άλλους ευρωπαίους πολίτες. Μην πλατειάσω άλλο.

Σοφάκι, καλορίζικα τα μεσαρίτικα!


Μήπως να φτιάξεις και κατηγορίες θεμάτων; Ανέφερες αρκετά στην αρχή, περιβάλλον, δρόμοι, υγεία... τώρα που είναι αρχή μην ανακατευτούν τα θέματα, να είναι ξεχωριστές ενότητες. Καλή αρχή, ναι!

Eugenia Anastasaki